Carmen Lungu Oprea

Este in esenta un pictor al amintirilor, in culoare simtindu-se nostalgia acelor clipe de demult, privite parca cu un ochi usor incetosat de lacrimi.

Este o tristete sortita parca eternitatii, o tristete suava, delicata, marcata nu atat de rau cat de neputinta in fata fatalitatii.
Opera ei, a lui Carmen Lungu-Oprea, ar putea fi asemuita cu acel prag peste care trebuie doar sa pasesti ca sa intilnesti fericirea.
Constransa de propria-i constructie, nu-si poate etala zbuciumul intern, in zbuciumul culorilor si al luminii, ci se aseaza lent, ordonat, cuminte, in siguranta liniilor, in fermitatea orizontului.

 

Imaginiile nu sunt neaparat dorinta de a se exprima ci mai degraba necesitatea de a se cauta si regasi pe sine, motiv pentru care inceraca redescoperirea vietii in conotatii noi, in care sa se regaseasca.
In “nudurile” sale regasesti feminitatea pe care siesi si-a contestat-o, incercand sa definesca femeia ca pe un element natural si firesc al universului, dincolo de patima si dorinta, dar si asa jocul umbrelor si al luminii, plenitudinea liniilor si fermitatea negrului nu pot anula frumosul, nu pot anula femininul.

 

Mergand in limitele unui echilibru necesar si dorit, existenta sa se oglindeste in dimensionarea bine controlata a tablourilor, imaginea avandu-si o pozitie clara, parca predefinita, si de aceea se aseaza usor si cursiv, in ansamblu semanand cu niste elemente, eventual ruperi de culoare intre tine si limita orizontului.
Acesta este si motivul pentru care este greu sa te asezi intr-o alta pozitie, din orice unghi lumina sclipind la fel cerandu-ti parca un plus de atentie, un mic semn de intrebare, o cautare, dar nu intotdeauna si un raspuns. Fara a avea ceva misterios sau special in talentul sau, varietatea temelor demonstreaza ca stapaneste suficient de bine tehnica penelului, asezand just si rational culoarea, cantarind amanuntit densitatea si amploarea liniilor.

 

Se reflecta de asemenea rafinamentul gustului, scrupulozitatea detaliilor si grija vis-a-vis de modul de exprimare, toate caracteristice spiritului feminin cultivat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>